2013. november 6., szerda

Kis emberek hétmérföldes csizmában ...


Mikor elkezdtem írni a blogomat, akkor úgy éreztem, hogy ez a saját gondolataimról, életemről fog szólni ... nem akartam úgy mond ingyen reklámfelületté tenni még csak nagyon véletlenül sem ... hát most nem leszek hű akkori önmagamhoz ... és kivételt teszek ... DE azt gondolom, ha ezt a történetet és ezt a nagyon jó hírt elolvassátok, ti is azt fogjátok mondani, hogy nagyon jól tettem.


Angyali szemek alapítvány - Ingyenes szemvizsgálat kisgyerekek (0-6 éves) számára Ajkán


Egy két gyerekes családnál a kisebbik gyermek szeme valahogy nem volt az igazi ... vitték orvosról orvosra, de senki sem tudta pontosan megmondani, hogy mi a probléma. Kicsit kancsal, kicsit fura, de még pici majd elnövi mondogatták az orvosok. De a kislány szeme csak nem javult, valahogy mindig ott lebegett a család fölött a gondolat, hogy valami nem stimmel ... És teltek múltak a hónapok,  végül másfél éves korában Zsófinál diagnosztizálták a retinoblastomát, szem idegeit érintő rákot. Műtéttel a jobb szemét meg tudták menti, viszont a bal szemét sajnos ki kellett venni.  
Azt hiszem ez a történet saját magárért beszél nem nagyon kell mit hozzáfűznöm. Becsülöm és tisztelem a család kitartását, erejét. És nemcsak, hogy nem törtek meg, hanem erőt merítve a történtek után létrehozták az Angyali szemek alapítványt. "Az alapítvány komoly célokat tűzött ki maga elé, melynek megvalósításával a betegség előfordulásának kockázatát minimálisra csökkenthetik, és közben olyan megelőző, figyelemfelkeltő, szemléletformáló programot is bevezettek, mely a gyermekes családok életét teszi egészségtudatosabbá."
És ami végleg kicsalta a könnyeimet, mikor a honlapjukat olvastam, az a logójuk alatti jelmondatuk ... a hihetetlen optimizmus jelképe, a történtek ellenére ... azt hiszem ez mindent elmesél ezeknek az embereknek a nagyságáról ...  " Az élet szép, akárhány szemmel is nézzük!"

Az alapítvány honlapja - www.angyaliszemek.hu

A jó hír pedig nekünk ajkai szülőknek az, hogy  a sógornőm, Maurer - Csite Ágnes jóvoltából az alapítvány ellátogat Ajkára, hogy itt is ingyenes orvosi vizsgálatokat végezzenek a kisgyerekeken.  Azt gondolom, ha ennyi ember fáradozik azon, hogy a gyerekeinknek jó legyen ... az a minimum, hogy elvisszük őket a vizsgálatra. Ne legyen kifogás, hiszen kb. 5-10 perces egy vizsgálat, ennyi igazán mindenkinek az idejébe belefér. 
Természetesen plakátokon is hirdetjük mindenhol ezt a vizsgálatot, de légyszíves tegyél meg te is annyit az ügy érdekében, hogy oszd meg másokkal ezt az információt, hogy minél több kisgyerek el tudjon jönni.

Az én két kisfiamnak már van időpontja. 
És a te gyerekeidnek? 
Hívd fel az Ágit és jelentkezz be!


Helyszín: Ajka, Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont, József Attila utca 30.
(A régi Fekete István Általános Iskola épülete)

Időpont: 2013. november 23 (szombat) dr. Maka Erika és november 24 (vasárnap) dr. Sényi Katalin
vár benneteket egy barátságos vizsgálatra, mind két nap 9:30 – 15:30ig.

Bővebb információért keresd fel az Angyali szemek alapítvány honlapját, www.angyaliszemek.hu vagy hívd Maurer – Csite Ágnest; +36-70-601-0000.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése